Vragen en antwoorden (Q&A)

Waarom zou ik voor De Duinkam kiezen?

Omdat het een splinternieuw chalet is op een mooie plek. Het huisje ligt aan de zuidrand van vakantiepark Duinzicht, waar je veel zon hebt en ook volop privacy. Je ziet veel groen en weinig buren. Het strand is op loopafstand en je kunt onze strandcabine erbij huren. Over de duinen loopt het mooiste duinpad van Nederland. Het chalet biedt allerlei extra's, zoals een wasmachine, speelgoed, space scooters, een barbecue en dus een strandcabine. Op Walcheren is veel te doen, ook als het minder mooi weer is. 

Zijn er ook redenen om NIET voor De Duinkam te kiezen?

Ja, die zijn er ook. Als tv kijken je belangrijkste hobby is, kun je beter een huisje zoeken met tv-abonnement. In De Duinkam staat een smart-tv zonder abonnement. Je kunt wel televisie kijken via diensten als NPO Start, RTL XL en YouTube. Of via Netflix, maar daarvoor moet je je eigen inlog hebben. Dat betekent dus dat je niet alle programma's live kunt bekijken (maar veel ook wel). Als je met zes volwassenen bent, is De Duinkam misschien net te klein. En de faciliteiten op vakantiepark Duinzicht zijn beperkt; er is bijvoorbeeld geen zwembad.

Is mijn hond ook welkom?

Onder voorwaarden. Alles in het chalet is splinternieuw en daar zijn we zuinig op. Ook zijn we beducht voor hondenharen en -geurtjes. Mocht je nou kunnen garanderen dat jouw brave hond geen enkel spoor achterlaat en nooit op de bank of het bed zal springen, dan durven we het wel aan. Als je hem alleen in het chalet wilt achterlaten, dan moet je een bench meenemen. Mochten we door het verblijf van de hond veel extra moeite moeten doen bij de schoonmaak, dan kunnen we een stukje van de borg inhouden. Op het park moet de hond aangelijnd zijn, in principe ook in de eigen tuin - vooral om te voorkomen dat de hond in andere tuinen komt. 

Is de tuin geheel omheind?

Nee. Tussen onze tuin en die van de buren aan beide kanten staan heggen die nog jong zijn, waar een hond of een kind zo doorheen loopt. De dikke heg aan de achterkant is ook niet helemaal 'honddicht'. En aan de voorkant is de tuin helemaal niet afgeschermd. Je zult dus andere maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat je hond of kind uit het zicht verdwijnt.

Hoe is de ligging ten opzichte van de zon?

De ligging is zodanig dat er altijd wel ergens in de tuin zon is. In de ochtend en het begin van de middag ligt vrijwel de hele tuin in de zon. 's Middags komt het terras met de eettafel geleidelijk in de schaduw te liggen, maar in de loungehoek kun je nog urenlang van de zon blijven genieten (we hebben uiteraard ook een parasol). In de zomer verdwijnt de zon rond 19.00 uur achter het huis, vanuit de loungehoek gezien. Daarom hebben we in het gras een picknicktafel neergezet (op de foto's nog niet te zien), waar je nog wat langer in de avondzon kunt zitten.

Voor hoeveel gasten is De Duinkam geschikt?

Het chalet heeft drie slaapkamers met in totaal zes volwaardige slaapplaatsen. Je kunt er dus met zes volwassenen slapen, maar dan wordt het wel krap in het huisje. Als je veel buiten bent, is dat natuurlijk niet zo'n probleem. Idealiter verblijf je in De Duinkam met twee volwassenen en een aantal kinderen, of bijvoorbeeld met drie à vier volwassenen zonder kinderen.

Hoe zijn de bedden?

Tja, dat is natuurlijk heel persoonlijk. De schuimmatrassen die met het huisje meegeleverd werden, vonden we in ieder geval veel te hard. Die hebben we dus zo snel mogelijk vervangen door wat minder stugge matrassen, maar ook weer niet te zacht of wiebelig. Op de eenpersoonsbedden liggen nu springveermatrassen, op het tweepersoonsbed latex-matrassen. Wijzelf en de meeste huurders vinden de bedden nu heerlijk liggen, maar we hebben ook huurders gehad die ze nog steeds wat aan de harde kant vinden. Het is maar net wat je gewend bent.

Kan ik met een baby terecht in De Duinkam?

Jazeker, we kunnen een campingbedje (120x60 cm) neerzetten. Op de middelste slaapkamer kun je één van de bedden omhoog klappen, zodat er ruimte is voor een babybedje. Ook hebben we op aanvraag één kinderstoel. Laat het van tevoren weten als je hiervan gebruik wilt maken, dan zorgen we dat het bedje en de stoel aanwezig zijn. 

Kan ik nog extra slaapplaatsen maken, in de woonkamer bijvoorbeeld?

Nee, er is geen slaapbank en er is onvoldoende plek om extra matrassen of luchtbedden neer te leggen. Het huisje is ingericht voor maximaal zes gasten en dat aantal vinden we als verhuurders ook het maximaal toelaatbare.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

Aankomst is in principe vanaf 15.00 uur, maar misschien lukt het eerder. Vertrek in principe om 11.00 uur, maar als er geen gasten na jullie komen, kan het ook wat later.

Mag ik roken in De Duinkam?

Nee, De Duinkam is rookvrij.

Mag ik barbecueën bij De Duinkam?

Ja, mits de buren er geen last van hebben. Alleen bij extreme droogte kan Duinzicht bepalen dat barbecueën niet is toegestaan. Er staat een eenvoudige barbecue met wat gereedschap in de berging.

Wat moet ik meenemen?

Voor de bedden moet je hoeslakens, dekbedhoezen en kussenslopen meenemen. Het tweepersoonsbed in de grote slaapkamer is 160x200 cm, de andere bedden zijn 80x200 cm. Verder moet je bad-, strand- en keukenhanddoeken zelf meenemen. Mocht je beddengoed en handdoeken vergeten, dan liggen in De Duinkam vier reservesets die je voor 10 euro per persoon kunt gebruiken. Verder moet je natuurlijk toiletspullen, kleding en etenswaren meenemen, maar dat spreekt voor zich.

Wat hoef ik NIET mee te nemen?

Emmers, scheppen en ander speelgoed voor op het strand en in zee hoef je niet mee te nemen, want die liggen klaar in de strandcabine. Ook in het chalet ligt speelgoed, zoals lego, en ook een aantal spelletjes. Voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar zijn er twee spacescooters. Er is ook een barbecue. In de keuken staat een Nespresso-apparaat en er zijn ook meestal wel wat cups op voorraad, maar waarschijnlijk niet genoeg voor je hele vakantie. Voor vaatwastabletten en wc-papier geldt hetzelfde: er ligt wel wat, maar houd er rekening mee dat je ook zelf wat moet aanschaffen.

Heeft De Duinkam airconditioning?

Ja, in de woonkamer. Op de slaapkamers staan ventilatoren. Op een zonnige dag wordt het snel warm in De Duinkam, maar 's avonds koelt het huisje ook snel weer af; veel sneller dan een stenen huis. De airconditioning heb je dus eigenlijk alleen bij extreme warmte nodig.

Wat betekent de kleur geel in de boekingskalender?

Dat betekent dat we De Duinkam die periode voor eigen gebruik gereserveerd hebben en dus in principe niet verhuren. Maar je kunt natuurlijk altijd vragen of er toch iets mogelijk is. Misschien hebben we zelf helemaal geen plannen in de periode die jij op het oog hebt, of zijn we bereid een dagje later te komen of een dagje eerder weg te gaan. Als een periode in de kalender rood is, dan is De Duinkam echt verhuurd en dus niet beschikbaar.

Kan ik mijn boeking nog annuleren?

Als de huurovereenkomst is ondertekend en er een aanbetaling is gedaan, is de boeking definitief. Je kunt dan niet meer gratis annuleren. Hoe later je annuleert, hoe duurder het is. Zo betaal je bij annulering drie weken van tevoren 90% van de totale huurprijs. De precieze bedragen staan in de huurovereenkomst en algemene voorwaarden; die vind je hier. We raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoe kom ik bij De Duinkam?

Het chalet staat op vakantiepark Duinzicht, Strandweg 7 Koudekerke. Als je bij de receptie van Duinzicht voorbij de slagboom bent, ga je rechtdoor. Aan het einde ga je links. De Duinkam is vervolgens het vierde chalet aan je rechterhand.

Is het ver naar het strand?

Vanaf De Duinkam is het ongeveer 20 minuten lopen naar het strand. Of je dat ver vindt, hangt af van wat je gewend bent. Wat in ieder geval scheelt, is dat je niet elke keer al je spullen hoeft mee te slepen als je de strandcabine erbij huurt. Dat loopt al een stuk makkelijker. Je kunt natuurlijk ook met de fiets of de auto; die kun je neerzetten op de parkeerplaats aan het einde van de Strandweg (kost voor de auto maximaal 10 euro per dag). Daarna is het nog ongeveer zeven minuten lopen door de duinen.

Wat moet ik me voorstellen bij de strandcabine?

Strandcabine 't Hulletje meet 2 bij 2 meter en is eigenlijk vooral bedoeld als omkleed- en opslagplek, maar stiekem is het ook een gezellig woonkamertje. Er staat een vaste bank met kussentjes, met daaronder opgeborgen allerlei strandspeelgoed. Er zijn planken en haken waar je handdoeken, badkleding en andere spullen kunt bewaren. Verder staan er twee ligstoelen, twee standenstoelen en een tafeltje voor op het strand, plus een windscherm en een parasol. Er zijn ook borden, glazen en bestek. Overnachten in de cabine is niet toegestaan; je mag er wel overdag of 's avonds in zitten. Met opengeslagen deuren is dat heel gezellig. Met dichte deuren kan trouwens ook, want er zitten ramen in. De cabine staat meteen links van de strandopgang.

Wat heeft vakantiepark Duinzicht te bieden?

Duinzicht heeft een buitenspeeltuin en een binnenspeeltuin. Er is een restaurant waar je ook eten kunt afhalen. Je kunt er ook ontbijtbroodjes bestellen. Het restaurant wordt gerund door mensen met een beperking en is hoofdzakelijk overdag geopend. Alleen in het hoogseizoen is het restaurant op vrijdag en zaterdag ook 's avonds open. Verder heeft Duinzicht in het hoogseizoen een animatieteam dat activiteiten voor kinderen en tieners organiseert. Er is geen zwembad.

Kan ik zelf ook een chalet op Duinzicht kopen?

Ja, dat kan. Dankzij een herstructurering is Duinzicht een van de weinige plekken direct aan de Zeeuwse kust waar percelen beschikbaar zijn. Elk jaar komen er een stuk of 30 beschikbaar. Kijk voor informatie op de verkoopsite van Duinzicht.