Vragen en antwoorden (Q&A)

Waarom zou ik voor De Duinkam kiezen?

Omdat het een vrij nieuw chalet is op een mooie plek. Het huisje ligt aan de zuidrand van vakantiepark Duinzicht, waar je veel zon hebt en ook volop privacy. Je ziet veel groen en weinig buren. Het strand is op loopafstand en je kunt onze strandcabine erbij huren. Over de duinen loopt het mooiste duinpad van Nederland. Het chalet heeft veel te bieden, zoals een wasmachine, airconditioning, nespresso-apparaat, airfryer, glasvezelinternet, speelgoed, space scooters en een barbecue. 

Zijn er ook redenen om NIET voor De Duinkam te kiezen?

Ja, die zijn er ook. Als je met zes volwassenen bent, vind je De Duinkam misschien te klein. Vooral de badkamer is niet al te ruim. Het chalet ligt op een erg rustige plek, dus als je op zoek bent naar veel aanspraak vind je het er misschien maar saai. En voor 'ouderwetse', lineaire tv-kijkers is De Duinkam ook niet zo geschikt, want de smart-tv heeft geen kabelabonnement (wel apps zoals Netflix, YouTube en NPO Start en een hdmi-kabel voor je laptop).

Wat heeft vakantiepark Duinzicht te bieden?

Duinzicht heeft een buitenspeeltuin met airtrampoline en een binnenspeeltuin met ballenbak en FIFA-gameset. Vanaf 2023 is er ook een spraypark; dat is een waterspeelplaats met fonteinen. Bij de parkeerplaats buiten het park is een voetbalveld. Duinzicht heeft een restaurant waar je ook eten kunt afhalen. Het restaurant wordt gerund door mensen met een beperking en is hoofdzakelijk overdag geopend. In het hoogseizoen is het restaurant op vrijdag en zaterdag ook 's avonds open. Duinzicht verhuurt ook fietsen. Verder is er in het hoogseizoen een animatieteam dat activiteiten voor kinderen en tieners organiseert. Afgezien van het spraypark is er geen zwembad. Er is ook geen winkel.

Is mijn hond ook welkom?

Onder voorwaarden. De hond mag niet op de meubels komen en mag niet alleen in het chalet worden achtergelaten (behalve als hij in een bench zit). Op het park moet de hond aangelijnd zijn en hij mag niet in andere tuinen komen. Mochten we door het verblijf van de hond veel extra moeite moeten doen bij de schoonmaak, dan kunnen we een deel van de borg inhouden. 

Is de tuin geheel omheind?

Nee. Tussen onze tuin en die van de buren aan beide kanten staan heggen die nog jong zijn, waar een hond of een kind zo doorheen loopt. De dikke heg aan de achterkant is ook niet helemaal 'honddicht'. En aan de voorkant is de tuin helemaal niet afgeschermd. Je zult dus andere maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat je hond of kind uit het zicht verdwijnt.

Kan ik mijn elektrische auto opladen?

Ja, bij de ingang van vakantiepark Duinzicht staan laadpalen.

Wij willen graag fietsen...

Goed idee! In de berging staan wat fietsen, die je in overleg wel kunt gebruiken: een crosshybride voor heren, een herenstadsfiets, een damesstadsfiets met krat en een kindermountainbike. Verwacht geen topkwaliteit, het zijn oude fietsen. Goede fietsen kun je huren bij het vakantiepark of bij de firma Kluijfhout in Dishoek (op loopafstand).

Kan ik de was doen?

Ja, in de berging staat een prachtige wasmachine die je gratis kunt gebruiken. Meestal is er ook wel wasmiddel en wasverzachter aanwezig. Je kunt de was drogen aan een wasrek, dat ook in de berging staat.

Voor hoeveel gasten is De Duinkam geschikt?

Het chalet heeft drie slaapkamers met in totaal zes volwaardige slaapplaatsen. Je kunt er dus met zes volwassenen slapen, maar dan wordt het wel krap in het huisje. 

Kan ik met een baby terecht in De Duinkam?

Jazeker, we kunnen een campingbedje (120x60 cm) neerzetten. Op de middelste slaapkamer kun je één van de bedden omhoog klappen, zodat er ruimte is voor een babybedje. Ook hebben we op aanvraag één kinderstoel. Laat het van tevoren weten als je hiervan gebruik wilt maken, dan zorgen we dat het bedje en de stoel aanwezig zijn. 

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

Aankomst is in principe vanaf 15.00 uur, maar misschien lukt het eerder. Vertrek in principe om 11.00 uur, maar als er geen gasten na jullie komen, kan het ook wat later.

Mag ik roken in De Duinkam?

Nee, De Duinkam is rookvrij.

Mag ik barbecueën bij De Duinkam?

Ja, mits de buren er geen last van hebben. Alleen bij extreme droogte kan Duinzicht bepalen dat barbecueën niet is toegestaan. Er staat een eenvoudige barbecue met wat gereedschap in de berging.

Wat moet ik meenemen?

Voor de bedden moet je hoeslakens, dekbedhoezen en kussenslopen meenemen. Het tweepersoonsbed in de grote slaapkamer is 160x200 cm (het dekbed meet 240x220), de andere bedden zijn 80x200 cm (dekbedden 140x200). Verder moet je bad-, strand- en keukenhanddoeken zelf meenemen. Mocht je beddengoed en handdoeken vergeten, dan liggen in De Duinkam vier reservesets die je voor 10 euro per persoon kunt gebruiken. 

Wat hoef ik NIET mee te nemen?

Emmers, scheppen en ander speelgoed voor op het strand en in zee hoef je niet mee te nemen, want die liggen klaar in de strandcabine. Ook in het chalet ligt speelgoed, zoals lego, en ook een aantal spelletjes. Voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar zijn er twee spacescooters. Er is ook een barbecue. In de keuken staat een Nespresso-apparaat en er zijn ook meestal wel wat cups op voorraad, maar waarschijnlijk niet genoeg voor je hele vakantie. Voor vaatwastabletten en wc-papier geldt hetzelfde: er ligt wel wat, maar houd er rekening mee dat je ook zelf wat moet aanschaffen.

Heeft De Duinkam airconditioning?

Ja, in de woonkamer. Op de slaapkamers staan ventilatoren. Op een zonnige dag wordt het snel warm in De Duinkam, maar 's avonds koelt het huisje ook snel weer af; veel sneller dan een stenen huis. De airconditioning heb je dus eigenlijk alleen bij extreme warmte nodig.

Wat betekent de kleur geel in de boekingskalender?

Dat betekent dat we De Duinkam die periode voor eigen gebruik gereserveerd hebben en dus in principe niet verhuren. Maar je kunt natuurlijk altijd vragen of er toch iets mogelijk is. Als een periode in de kalender rood is, dan is De Duinkam echt verhuurd en dus niet beschikbaar.

Kan ik mijn boeking nog annuleren?

Als de huurovereenkomst is ondertekend en er een aanbetaling is gedaan, is de boeking definitief. Je kunt dan niet meer gratis annuleren. Hoe later je annuleert, hoe duurder het is. Zo betaal je bij annulering drie weken van tevoren 90% van de totale huurprijs. De precieze bedragen staan in de huurovereenkomst en algemene voorwaarden; die vind je hier. We raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.