Natuurlijk komen de meeste mensen naar Zeeland voor het strand. Begrijpelijk en terecht, want de stranden zijn mooi en de voorzieningen zijn uitstekend. Het strand bij Dishoek ligt bovendien op het zuidwesten, waardoor je de zon vrijwel de hele dag 'van de goede kant' hebt. De zonsondergang is ook mooi te zien. Dankzij de scheepvaart naar Vlissingen en Antwerpen is er vanaf het strand altijd wat te bekijken.

Maar uniek aan Dishoek is het prachtige duinpad dat over de duinkam loopt. Je ziet het mooi op bovenstaande foto, zelf gemaakt tijdens een helikoptervlucht. Het pad begint bij de strandovergang bij de Botanist aan Zee (vooraan in beeld) en slingert bijna vijf kilometer lang over de duintoppen naar Vlissingen. 

Je kunt ook de andere kant op lopen, naar Zoutelande. Vanaf de Botanist aan Zee moet je dan wel eerst een kilometer over het strand of door het bos, want daar is geen duinpad. Vanaf Valkenisse kun je weer de hoogte in. Je komt dan ook langs de startplek voor paragliders, op het hoogste duin van Zeeland. De wandeling naar Zoutelande is vanaf de Botanist aan Zee ongeveer drie kilometer.

Je merkt: we willen ons enthousiasme over de duinwandeling graag delen, met het gevaar dat het op een dag druk wordt op het pad. Nu valt dat nog reuze mee; de meeste mensen lopen alleen de duinen op om daarna meteen af te dalen naar het strand. En misschien moeten ze dat maar blijven doen, want het strand is ook heerlijk!