Goedkoper annuleren (dankzij Airbnb)

Gepubliceerd op 9 januari 2023 om 13:59

Het is hartje winter (zie deze mooie plaatjes van vorige maand), maar het gaat nu al hard met de boekingen voor de zomer. Vooral via Airbnb weten huurders De Duinkam te vinden, ondanks de extra kosten die Airbnb in rekening brengt. Waar de boekingen vorig jaar pas in het voorjaar op gang kwamen, is de zomerkalender nu al begin januari voor een groot deel volgeboekt of in optie. Daar ben ik natuurlijk blij mee.

Airbnb is duurder, maar heeft voor de huurder ook voordelen. Zo hoef je geen contract te tekenen, krijg je van Airbnb allerlei garanties (net als de verhuurder) en zijn de annuleringsvoorwaarden soepeler. Zo kun je kosteloos annuleren tot een maand voor aankomst.

Minder streng

Dat laatste heeft me aan het denken gezet. De annuleringsvoorwaarden voor huurders die direct bij De Duinkam boeken waren namelijk wel erg streng. Zo was kosteloos annuleren nooit mogelijk. Daarom heb ik mijn eigen voorwaarden versoepeld. Huurders kunnen nu tot drie maanden voor aanvang van de huurperiode kosteloos annuleren. Ik vraag bij boeking nog wel een aanbetaling, om toch enige zekerheid te hebben dat huurders serieus van plan zijn om te komen.

Bij annulering in de laatste drie maanden bedragen de annuleringskosten vanaf nu 25% (één tot drie maanden van tevoren), 50% (een maand tot een week van tevoren), 75% (een week tot een etmaal van tevoren) of 100% (minder dan een etmaal van tevoren). Ook dat is een stuk soepeler dan voorheen. 

Overigens heb ik tot nu toe maar één keer met een annulering te maken gehad. Dat was vorig jaar, ongeveer drie maanden voordat de huur zou beginnen. In goed overleg hebben we toen een andere huurperiode vastgesteld, want die strenge annuleringsvoorwaarden wilde ik helemaal niet toepassen. Zo streng ben ik namelijk niet ;-)

Juni uit de verhuur

De maand juni heb ik voorlopig uit de verhuur gehaald. De reden is dat ik tot de zomer twee dagen in de week bij Omroep Zeeland ga werken en dan zelf geregeld in De Duinkam ben. Als ik mijn precieze werkschema weet, komen delen van juni weer beschikbaar. Waarschijnlijk zullen dat weekends, midweken of afwijkende periodes zijn voor mensen die lastminute nog iets zoeken.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.