Het kind in mij is eigenlijk een waterbouwkundig ingenieur

Gepubliceerd op 21 september 2020 om 20:50

Tijdens mijn kinderjaren, toen we elk jaar op vakantie gingen in Domburg, had ik op het strand een grote liefhebberij: dammen bouwen en kanaaltjes graven. M'n vader had me geleerd hoe je met een schep in één beweging een geul kunt trekken, waarmee je het water dat bij eb nog op het strand ligt, naar een gewenst punt kunt laten stromen.

 

Ook tegenwoordig wordt op het strand het kind in mij nog altijd wakker. Of eigenlijk: ik voel me dan net als vroeger een waterbouwkundig ingenieur. Afhankelijk van de situatie op het strand ga ik water verzamelen of de waterloop manipuleren.

 

Dat laatste vind ik het interessantst. De kunst is om bestaande waterstromen droog te leggen en nieuwe waterstromen richting zee te creëren, liefst met veel bochten en slingers. Waterstromen langs de paalhoofden lenen zich daar erg goed voor, zoals je op deze foto's kunt zien.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.