Graafwerk in volle gang, maar waar staat de zon?

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 20:15

De koop van het chalet is rond, maar er moet nog een hoop gebeuren voordat het er staat en we erin kunnen. Zo moet de tuin nog ontworpen worden. En die moet zó zijn, dat je maximaal van de zon kunt genieten.

's Middags ligt de tuin vol in de zon, dus dat is geen punt. Maar 's avonds verdwijnt de zon op een gegeven moment achter het huisje. Waar kunnen we dan het beste het loungeterras maken? Met een speciale zonnestanden-app op m'n telefoon ben ik een kijkje gaan nemen om verschillende plekken uit te proberen.

Tot m'n tevredenheid zag ik dat er flink werd gewerkt. De oude bestrating was verdwenen en er waren diepe geulen gegraven voor de riolering en de glasvezelkabels.

Daar waar die pijp omhoog steekt, komt ongeveer de ingang van het chalet. En dan zie je meteen dat er een behoorlijke tuin links van het huisje komt, want de haag links op onderstaande foto is de perceelgrens.

Leuk om te zien, maar ik kwam voor de zonnestanden. De app geeft wel mooi aan hoe hoog de zon staat op elk willekeurig moment in het jaar, maar het kompas is verre van nauwkeurig. Maar na heel wat uitproberen werd me wel duidelijk dat het loungeterras zo ver mogelijk tegen de achterkant van de tuin aan moet komen. Dan heb je in het voor- en najaar een uur langer avondzon dan wanneer het terras naast het huisje is. In de zomer maakt het weinig verschil.

Op bovenstaande foto's zie je de situatie op 22 september, een willekeurige datum in het najaar. De bomen moet je trouwens wegdenken, want ik ben bij een ander huisje gaan staan dat ongeveer hetzelfde is gepositioneerd. Mijn chalet moet immers nog geplaatst worden ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.