Zo wordt het strand opgespoten

Gepubliceerd op 10 mei 2020 om 09:38

Door twee stormen in februari is er veel strand weggespoeld, vooral bij Westduin (tussen Dishoek en Vlissingen). Daardoor leek het erop dat de strandhuisjes dit jaar niet geplaatst konden worden. Balen voor de eigenaren, maar ook voor ons, want wij hadden er eentje gereserveerd voor Pinksteren. Het strand opspuiten mocht niet vanwege de stikstofregels.

In maart kwam er goed nieuws: met shovels hadden ze het strand zo bewerkt dat de huisjes toch konden worden neergezet. Maar toen kwam de coronacrisis en ging het feest alsnog niet door. Het toerisme in Zeeland werd helemaal stilgelegd.

Deze maand mogen er voorzichtig weer wat toeristen komen en (verrassing!) het strand mag nu tóch worden opgespoten. Dat ziet er als volgt uit:

Het zand wordt uit zee gepompt en via een enorme buis op het strand gespoten. Er komen honderden meeuwen op af, voor wie het drijfzand een vliegend buffet is. Geleidelijk droogt het opgespoten zand op en dan resteert een nieuw, verhoogd strand. Daar kunnen de strandhuisjes alsnog op worden geplaatst, waarschijnlijk precies op tijd voor onze Pinkstervakantie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.