Zomer 2023: veel topvakanties en een paar keer pech

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 14:18

Het huurseizoen zit er weer op! De Duinkam was afgelopen zomer 57 nachten verhuurd. Minder dan vorig jaar, want toen waren het er 80. Dat komt doordat ik tot half juli twee dagen in de week bij Omroep Zeeland werkte en het chalet dus geregeld zelf gebruikte. In juni hebben we alleen wat korte periodes verhuurd en bovendien zijn we in september eerder gestopt.

We hebben negen gezinnen te gast gehad, uit Nederland, België, Duitsland, Zwitserland (twee keer zelfs, puur toeval) en Engeland! Sommigen hadden al maanden van tevoren geboekt, anderen meldden zich pas enkele dagen van tevoren via Airbnb. Gelukkig hebben we tegenwoordig een schoonmaakster die vlak bij Duinzicht woont, waardoor we flexibel met lastminute-boekingen kunnen omgaan.

Mooi servies

De meeste gasten hebben een topvakantie gehad. Enkele passages uit de reviews:

"Top accommodatie en zéker extra leuk vanwege het extra strandhuisje ❤️ en de 🚴‍♂️’en."

"Je kunt zien dat de eigenaren aan alles hebben gedacht en het perfect onderhouden."

"Vooral het mooie servies en het nieuwe bestek nodigen uit tot gebruik en genieten."

"We voelden ons vanaf het begin erg op ons gemak."

"Prachtige, zeer goed ingerichte bungalow."

"We hebben een superleuke tijd gehad en alles wat we nodig hadden was er."

Fonduën onder de luifel

Helaas hadden sommige gasten wel pech. Met name de twee Zwitserse gezinnen troffen het niet met het weer. "Regent het hier altijd zo?", vroeg er eentje enigszins beduusd. Ze maakten er toch het beste van, onder meer door op de Zwitserse nationale feestdag te kaasfonduën onder de luifel. Verder bleek de slagboom van Duinzicht niet goed overweg te kunnen met de Zwitserse mini-nummerbordjes aan de voorkant van de auto. En ook niet met Engelse kentekens, trouwens. Met wat kunst-, vlieg- en belwerk kwamen de gasten toch steeds het park op en af.

Verder hadden de laatste huurders van het seizoen pech met stankoverlast. Op het boerenland enkele tientallen meters verderop was  's ochtends mest gestrooid en dat was te ruiken. De gasten vonden het aan het eind van de dag zó erg dat ze de geboekte drie weken niet hebben volgemaakt en een paar dagen eerder zijn vertrokken. Ik ben zelf meteen naar Zeeland gereden om de stank zelf te ervaren en ik vond het eerlijk gezegd wel meevallen, maar iedereen ervaart zoiets natuurlijk anders. 

Volgend jaar weer

Het was weer leuk om gasten te ontvangen en, voor zover ze er behoefte aan hebben, van tips te voorzien. Net als vorige jaren heeft iedereen het chalet keurig en intact achtergelaten. Ik moest alleen wat handdoeken en een gebroken fietsketting vervangen. Nou, daar schrik ik niet van. Dus volgend jaar gaan we gewoon weer verhuren! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.